Hvor ofte bør du gøre rent?

At gøre rent er en af de herligheder som der følger med, når man flytter hjemmefra. Nu hvor mor ikke følger med, betyder det nemlig at der skal støvsuges, støves af og der skal vaskes tøj osv.

Et spørgsmål som mange, især drenge, spørger om er: “Jamen – hvor ofte bør jeg så gøre rent?” Lad os kigge på hvad man ”bør” og hvad du realistisk set ”bør gøre”.

Det optimale
Det optimale er det, du bør gøre. Det sikrer, at der er sundt at leve i boligen, og du ikke får alle mulige former for allergi pga. for meget støv. Samtidig dufter lejligheden også bedre.

  • Støvsugning hver 3. dag
  • Grundig rengøring (tørre støv af, støvsugning, klud hen over overflader, vaske toilet) hver uge
  • Rengøring i bund hver måned (alt du har vaskes igennem – også under sengen, bagerst i køleskabet og under puderne i din sofa)

Realistisk set…
Jeg ved godt at ovenstående ikke sker for alle – især for drenge. Jeg skal være ærlig, det var absolut heller ikke sådan det hang sammen, da jeg boede ude første gang. En mere realistisk løsning er følgende:

  • Støvsugning hver uge. Tag det værste på gulvet
  • Hver måned bruger du 1-2 timer på rengøring: Tør støv af, tag en våd klud hen over overflader, vask toilettet osv.
  • Hver 3. måned kan du vaske i bund. Tag sengen ud og støvsug under den, fjern alt mad fra køleskabet og rens det og sørg for alt bliver vasket

Hvorfor skal jeg overhovedet gøre rent? Udover at det gør, at du kan invitere familie og venner hjem, uden det er pinligt ulækkert, så er det også godt for dit helbred at leve i en ren bolig. Det nedsætter bl.a. risikoen for allergi væsentligt.

Du skal selv leve i boligen, og når alting er rent, er det bare mere behageligt at være til stede. Derfor – som minimum – bør du følge rådene under ”Realistisk set”.

Leave a comment