Hvad er et kollegium / kollegie?

Et kollegium (også stavet kollegie) er et en boligtype, som er meget populær for studerende. Det skyldes at det ofte er den billigste måde at leve ud på.

Et kollegium er ofte nogle små værelser med eget tilknyttet toilet, på ca. 10-25 m2 (mange steder er kollegieværelserne 12m2). Hertil er der et fælleskøkken, hvor man er 10-20 forskellige værelser der deler dette køkken. Dog er der også nyere kollegier, som har eget køkken.

Det fede ved et kollegium er at det er yderst socialt. Man møder en masse venner, og der er meget socialt liv på et kollegium. Der er mange steder ofte fester, og man kan ikke undgå at have det sjovt hvis man selv søger det.

En af ulemperne ved et kollegium er at der kan være en del larm. Dette kan skyldes, at der er mange unge samlet på et sted. Dog har langt de fleste kollegier husordener der fokuserer meget på minimering af støj.

Huslejen for et kollegium varierer meget, de ligger ofte fra 1500-3000 DKK om måneden, alt efter hvor luksuriøst man vil have det. Det er samtidig også billigere at studere i byer som Esbjerg og Odense, fremfor København og Aarhus.

Leave a comment