Sådan får du Internet

Når du er flyttet hjemmefra, så er Internet en af de vigtigste ting – hvordan kan man ellers tjekke Facebook og flytte-hjemmefra.dk?

Hvis du flytter på kollegium, så er du måske heldig, at der i forvejen er Internet. I nogle boligtyper er du heldig, at der er Internet som standard, og der skal du selvfølgelig ikke foretage dig noget. Du bør altid spørge din udlejer før du flytter ind, om der er Internet eller ej.

Men lad os antage at du ikke har noget Internet – hvad gør du så? Du må ud og købe noget.

I modsætning til for år siden har du 2 oplagte muligheder: Bredbånd og mobilt internet.

Bredbånd

Bredbånd er et fast Internet. Her får du en boks af din Internetudbyder, hvor du trækker Internet igennem et stik i vægen.

Der findes en lang række af bredbånd udbydere, f.eks. : Fullrate, TDC, Skyline, Telenor, Telia og mange andre. Hint: Søg efter Bredbånd på Google for at finde muligheder.

Som normalperson der bare surfer, ser YouTube videoer og lignende – så har du ikke behov for mere end 3-4 mbit download (mbit er det som firmaerne reklamerer med – hvilket er et udtryk for hastigheden – jo større jo hurtigere) og 0.5 mb i upload.

Hvis du streamer film fra Internettet og downloader en masse, så vil en 10-20 mbit i download være at foretrække.

Alt i alt kommer du til at betale 50-300 DKK / måneden alt efter hvad du har behov for.

Mobilt bredbånd

I dag er der også mulighed for mobilt bredbånd. Det er en lille USB nøgle du får tilsendt, hvor du uden ledning og andet kan tilgå Internettet.

Der findes en masse udbydere af mobilt brebånd, f.eks.: Oister, CallMe, 3, Telenor, Telia og mange flere

Hvor hurtig en løsning du skal bruge, kan du se under bredbånd forklaringen. For de fleste vil en løsning med 3G være fint – bare vær sikker på at det dækker i det område du bor. Telia har introduceret en 4G løsning, som kort sagt betyder meget hurtigt Internet. Det er klart en spændende løsning som virker hurtigt.

Alt i alt kan du komme til at betale alt fra 50-500 DKK / måneden.

Hvad med trådløst Internet?

Trådløst Internet er som sådan ikke noget du køber. Som udgangspunkt kan du kun få trådløst via en bredbånds løsning. Her skal du bare sørge for at få en trådløs router, hvilket ofte følger med når du bestiller Internettet. Ellers kan du foretage en Google søgning efter ”Trådløs router”.

Du kan også søge efter ”Mobilt bredbånd router” og finde en løsning, hvor du samtidig med, at du bruger det mobile bredbånd, også får trådløst Internet.

Leave a comment