Søg bolig i god tid

Det er meget ofte, at unge mennesker har en eller anden ide om, at det er super nemt at søge bolig. Mangler man en bolig, så søger man lige lidt på Boligportalen, også har man en bolig 2 uger senere.

I virkeligheden noget svære – især i København. Vi prøvede i efteråret 2011 at finde en bolig og lige meget, hvilken bolig vi fandt, modtog udlejerene over 100 henvendelser pr. bolig. Antallet af henvendelser faldt jo længere væk fra København boligen var, men selvom det var ~1 times offentlig transport derfra, så var det utrolig svært at finde en bolig.

Det er klart: Jo længere væk fra storbyer (Århus, Aalborg, Odense, København), så nemmere er det at søge.

Hvor lang tid før bør jeg søge bolig?

Du bør som minimum starte 2-3 måneder før du har behov for en bolig. Her er det vigtigt at gøre op med sig selv at du nok skal kontakte rigtig mange udlejere før du får held.

På websites som Boligportalen, DBA o.lin. handler det om at tage kontakt til flest mulige. Det nytter ikke at være rigtig snobbet med hvor man skal bo.

Hvis det haster med bolig!

Hvis det haster med at skaffe boligen, så er der ikke så meget at gøre. Der er dog 2 oplagte muligheder:

  • Bo et meget upraktisk sted. Ude på landet og langt væk fra storbyerne er det nemt at finde boligheder. Tilmed er de ofte ret store i forhold til prisen
  • Køb en anpartslejlighed. De fleste kan skaffe et lån, og med lidt held kan man lave en rigtig god investering

Hvis du er studerende

Som studerende er det lidt nemmere. Her er der kollegier, som ofte er forholdsvis nemme at komme ind på. Sagen er dog: jo længere væk din nuværende adresse er fra dit studie, jo hurtigere kommer du til.

Personligt ventede jeg 3 måneder på mit kollegieværelse, på trods af jeg boede over en time væk fra mit studie.

Leave a comment