Flytte hjemmefra før man er fyldt 18 år

For nogle kan det bare ikke gå hurtigt nok med at flytte hjemmefra.  I stedet for at vente til man er 18 år, så skal det bare ske før.

Det behøves dog ikke kun være at ren lyst. Det kan også være det ikke er optimalt at bo hos sine forældre at flere årsager (sygdom, alkohol, rejse, osv.).

Det første du skal være opmærksom på at du IKKE er myndig når du er under 18. Det gør at du ikke bare kan fortælle dine fortælle at “du nu flytter”, fordi de stadigvæk bestemmer over dig. Derudover så skal du have socialforvaltningen ind over din sat, da du ikke er myndig.

Hvis du vil flytte hjemmefra under 18, kan du derfor gøre følgende..

1. Dine forældre er enige om du må flytte

Hvis både du og forældre er enige, så skal man snakke med socialforvaltningen. Så vil du få betalt børnepengene til din konto, i stedet for forældrene. Derudover vil der være både hjælp og økonomisk støtte at hente ved socialforvaltningen.

Så længe dine forældre og dig er enige om det, så er det dog ikke det store problem at kunne flytte hjemmefra før du er 18. Det er dog væsentligt mere svært at finde en bolig – her vil socialforvaltningen hjælpe HVIS de synes det er relevant. Her kan man selv stå med problemet, hvor det kan være svært at finde en bolig.

2. dine forældre er IKKE enige

Her skal der oprettes en sag hos socialforvaltningen. Der skal flere argumenter til end at “jeg kan ikke lide mine forældre”.

Hvis der er vold, alkohol eller lignende , så er det væsentligt nemmere. Så vil socialforvaltningen være meget åben overfor at finde en eventuel løsning.

Sådan finder du socialforvaltningen

Det nemmeste er at søge på nettet efter Socialforvaltning i din kommune. Alternativt ringer du til kommunen, hvis nummer står på deres hjemmeside. Herfra kan du nemt komme i kontakt med dem.

Leave a comment