Jeg føler mig ikke hjemme i min nye lejlighed

Hvis man efter at have flyttet i lejlighed, eller i kollegie, står med følelsen af, at man ikke helt føler sig hjemme, hvad kan man så gøre?

Først og fremmest er det ikke nogen nem løsning, men lad os gennemgå de valg som du har.

Find nogle flere venner

En af de største årsager til at man ikke føler sig hjemme, er manglen på gode venner. Hvis man lige er flyttet, især hvis det er langt væk, så er det måske begrænset med venner. Det kan derfor være en rigtig god ide at finde nogle flere venner.

Hvordan gør man så det? En af de bedste måder at finde nye venner på, er ved at dyrke en hobby. Det kunne være at gå til dans, badminton, kampsport eller en anden sport hvor man møder en masse nye mennesker.

En helt anden, og mere kreativ vej at gå, er at bruge datingsites. Der kan man finde en masse nye venner, men man skal dog gøre det mere tydeligt, at man ikke nødvendigvis leder efter en kæreste.

Giv det en chance

Hvis du lige er flyttet ud, så kan det godt være svært i starten. Nogle er rigtig glade for at have flyttet, og nyder det fra dag et. Hvor det for andre er en lidt længere proces.

Det er derfor en rigtig god ide at give det med at have flyttet en chance. Hvis du efter et par uger tænker, at det ikke lige er dig, så prøv at giv det tid, og skab dig en hverdag først.

Det du fokuserer på vokser

Hvis du konstant fokuserer på, hvor kedeligt du har det, eller hvor meget du hader din lejlighed – så vokser det i dit hoved. Det som du fokuserer på i løbet af en uge, kommer også til at fylde mere og mere i dit hoved. Det er derfor en rigtig god ide at fokusere på de positive ting, i stedet for hvor meget du hader din nuværende situation.

Flyt

En oplagt mulighed er selvfølgelig også at flytte. Det er dog ofte en lidt mere besværlig proces. Ikke nok med der typisk er 3 måneders opsigelse på lejligheder, så skal alle dine møbler og inventar også flyttes. Det er enten super besværligt eller dyrt hvis man vælger et flyttefirma.

Man er nødt til at spørge sig selv først: Hvorfor er jeg ikke tilfreds med mit nye hjem? Hvis det handler om beliggenheden, eller at lejligheden er ved at falde sammen, så er der nok noget om det. Hvis det derimod handler om alt muligt andet – så er du nødt til at spørge dig selv, om det i virkeligheden er en flytning der skal til?

Man skal huske på at ”aben flytter med”. Det vil sige at hvis du f.eks. synes det er virkelig kedeligt at bo ude, så nytter det ikke nødvendigvis noget af flytte land og rige rundt. Aben flytter med – dvs. at problemet flytter med.

Leave a comment